Opleiden

Geplaatst op woensdag 14 juni 2023 @ 12:47 , 109 keer bekeken

Zelfs voor de schoonmaak als je dat professioneel wilt doen is er een opleiding. Zo is er de algemene opleiding die vaak intern wordt geregeld. Hier leer je standaard schoonmaken. De rode lijn voor sanitair, groen voor de vloer, geel voor ramen en spiegels en blauw voor de rest bv. Of om van boven naar benden van links naar rechst en van nat naar droog schoon te maken.

Je leert over de circkel van Sinner waarin je leert hoe Temperatuur, Middel, Tijd en Methode een rol spelen. En verder wat standaard vlekken wat je kan verwijderen met wat je mee hebt of waar wat bijzonders mee is.Is er een nieuw middel of apparaat of methode dan moet je voorman/vrouw of projectleider dit komen uitleggen. Dat is ook opleiding. Ben je nieuw dan krijg je vaak van een ervaren collega ter plekke te horen wat je doen moet dat is ook een deel opleiding. Bv waar staat de papiercontainer, moet je een bak met glas laten staan? etc. 
                                     Ik kreeg vaak mond op mond t horen wat ik doen moest en deed het zelf ook zo tot mijn laatste baas. Hier moest ik de standaard opleiding doen en of ik er nog even een paar dingen bij wilde gaan doen want ik sta op de lijst als het nodig mocht zijn dat ik in gezet kanworden in het ziekenhuis. Zo gezegd zo gedaan. Liefst 8 halve dagen kreeg ik theorie en praktijk in periodieke schoonmaak, hoe maak je een kamer schoon waar een Noro Patient is? Of bij kankerpatienten want dat is weer anders.. HIernaast kreeg ik opleiding op de werkvloer of eigenlijk begeleiding. Een prachtig werkrooster in beeld en kleuren voor elke dag een andere kleur voor de extra's, het schoonmaken van de kar en schoonmaak-kast, waar moet je je melden bij evacuatie, welke waarschuwingssymbolen kom je tegen, hoe maak je welk lab schoon? enz. Er bleek een hoop te leren. Maar wat was het leuk en is het nu leuk om alles te gebruiken.! .


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

petradepooh starstarstarstarstar

De club voor een ieder die professioneel of prive schoonmaakt. Met tips, revieuws, stukjes uit de praktijk nieuwtjes etc