bouwvakkerssyndroom 4.5.21

Geplaatst op dinsdag 04 mei 2021 @ 17:16 , 250 keer bekeken

He het gaat hier toch over de schoonmaak niet bouwvakkers hoor ik u denken? Dat klopt. Maar ik leidt aan het bouwvakkersyndroom zo nu en dan. Wat dat inhoud? Wel velen zien het zo nu en dan in het programma Help mijn man is klusser langs komen. Het huis van de bouwvakker leidt onder zijn of haar vakmanschap. Het huis ontbeert onderhoude en of toewijding en tijd omdat de heer of dame des huizes constant ook bij anderen in vrienden of familiekring aan de klus is en dus zijn huis is verwaarloosd.
Wat je dus als schoonmaker kan verwaarlozen is de properheid in je huis omdat je uitgeblust thuis komt van bij klanten schoon te maken tip top en dan geen energie meer hebt voor het eigen huis. Nu daar had ik ook last van en heb ik nog immer zo nu en dan.
                              Wat ik er aan doe? Ik maakte mijn dochter chef vaatwasser. Alles uitruimen en ze maakt haar eigen kamer en de vogelkooi schoon (die vogel is van haar al denkt hij er zelf vaak anders over). Dat ik af en toe wel moet aandringen op deze klussen neem ik dan maar voor lief. Mijn man houdt van koken en wie kookt maakt het fornuis schoon. IN de tussen tijd dat alles in potten en pannen gaar wordt ruimt hij de vaatwasser weer in en hij is chef badkamer. Ook dat laatste moet ik vaak wel vragen trouwens maar goed. Blijft voor mij over 2 overlopen, een gang, woonkamer, toilet en 2 slaapkamers oja en de tuinen voor en echter en op t dak. Soms laat ik de boel de boel want ontspannen is soms nodig. IN eerste instantie deed ik dat allemaal snel snel met als gevolg daar een stukje en daar een stukje en dan bleef en blijft er wel eens wat liggen. Het is niet anders. Maar ik voel me dan wel weer schuldig op een of andere manier want had ik niet ipv even bijslapen omdat ik om 7.00 was begonnen beter een lap langs die plank kunnen halen, of een toch al vochtige washand langs de planken boven  bij de wasmachine als ik nog een minuutje moest wachten. Wellicht maar ik doe het niet.... Ik zie t wel maar thuis ben ik soms bewust even stofblind. Dat is wel zo ontspannend. En als ik iets doe doe ik dat en stukje langzamer dan eerst. Dat leerde ik van een oud collega. Ik vroeg me altijd af of t niet vlotter kon maar zei het niet het resultaat was altijd tip top namelijk. Daar heb je op de werkvloer niet zoveel aan uiteraard tenzij je vaak in eigen tijd wilt werken maar thuis des te meer ben ik achter gekomen. IN die zin kun je je huis ook wat meer tijd geven en een lekker resultaat krijgen. Niet tip top maar wel bevredigend.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

petradepooh starstarstarstarstar

De club voor een ieder die professioneel of prive schoonmaakt. Met tips, revieuws, stukjes uit de praktijk nieuwtjes etc