Ziek 14.1.19

Geplaatst op maandag 14 januari 2019 @ 08:11 , 36 keer bekeken

Ik hoest en proest. Te goed om in bed te liggen en nog goed genoeg voelen om toch te gaan werken. Jullie zullen t herkennen. Kun je ziek worden voorkomen op je werk? Ja en nee..... Maar je kan de schade wel bepereken. Hoe? Velen van ons doen hun best en zijn best bezweet als ze klaar zijn. Stap dan dus niet maar zo op je fietsje om de dag verder aan te gaan of naar huis. Wist je dat je ook op je koppie zweet onder je haar? Zorg dat je of met een droog koppie en t liefst ook nog een muts in de winter op je fiets stapt. Een vest is ook ideeal. Binnen kan hij uit en doe je de schort aan en buiten doe je m weer aan onder je jas. Te samen met gezond eten en veel buitelucht hou je zo wel de verkoudheden meest buiten de deur.
Een griep echter is heel wat lastiger voorkomen. Veel mensen gaan dan gewoon aan t werk tot het echt niet meer kan en dan is te laat en zijn er nog meer mensen ziek. En die maken ook weer mensen ziek. En waar komen al deze (nog net) niet zieke en zieken bijeen? Precies op het werk op de plekken die jij schoonmaakt. Met een mondkapje rondlopen kan bij sommige klusjes goed zijn voor de gezondheid maar om daar nu mee op laten we zeggen een kantoor rond te gaan lopen? Gelukkig zijn hiervoor de handschoentjes die je weg kan gooien na 1 x gebruik uitgevonden. Trek ze aan en desinfecteer de kranen en deurkrukken extra in deze tijden. Het toilet na de normale schoonmaak met nog wat extra desinfectiemiddelen na behandelen is ook niet zo verkeerd. Als er gebruikte zakjdoekjes in de prullenbakken liggen doe dan eerst de zak dicht eer je ze in je grote zak verzameld.  Een flesje water op de kar als het kan is ook handig dan kan je bij een droge keel drinken. Neem verder je rust goed in acht en eet thuis gezond. Sommigen mensen kiezen voor een griepspuit. En veel bazen dringen hem op. Bedenk dat de griepspuit soms soelaas brengt maar niet altijd! En bovendien jij bepaald of je je laat enten. Ik ben in t algemeen voor vacineren voor kinderziektes en dodelijk ziektes als dat mogelijk is. Een griepje kan je soms, hoe gek ook, maar beter gewoon mee pakken. Dan ben je weer beschermd door je eigen lichaam voor een paar jaar. 


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

petradepooh starstarstarstarstar

De club voor een ieder die professioneel of prive schoonmaakt. Met tips, revieuws, stukjes uit de praktijk nieuwtjes etc