arbo 16.9.18

Geplaatst op zondag 16 september 2018 @ 19:41 , 57 keer bekeken

Veel bedrijven hebben inmiddels de Arbo regels ingesteld. Ook schoonmaak bedrijven moeten hier aan voldoen. Dat betekend bv dat je liever een veegboy moet hebben dan het ouderwetse motblik en veger. Scheelt weer bukken.... Maar toch is de praktijk weerbastiger dan soms lastiger in te passen dan de arbo of het personeel wenst.
Op elke verdieping iets van een werkkast is het minste en anders een lift om je schoonmaak-kar mee naar boven te nemen is t minste. Toch werk ik op een pand waar een schoonmaak-kar dus niet in de vrij gemaakte kast past. Wat dan? Ik kan 8 verschillende rondjes maken (Papier1, karton 1, afval 1, bureau's kasten 1, deuren 1, stofzuigen 1 en dweilen 1) aldaar als ik niet zwaar wil tillen e.d. Maar ik ontdekte de koffiekar die als ik er ben nutteloos staat te staan. Bovenop passen emmers sop en kan een ramentrekker en plumeau op e.d. Onder op een volle vuilniszak en een bak voor t lege papier. Zo kan ik dus van t lijstje 1t.m 6 in 1x doen en is t ook nog eens fysiek minder zwaar. Er waren ook panden waar elke schoonmaakster haar eigen kar had. Reuze handig. Zo'n kar is niet zelden t zelfde als een kantoorklerk zijn bureau. Met waterfles, wat te knabbelen, je werk spulletjes enz. Ik heb gelukkig t ook wel eens getroffen dat na een belletje dat we onder stroom stonden met een stofzuiger er de andere dag een nieuwe stond... Nu klinkt dat wel heel erg  maar  waren kleine schockjes maar ik ben niet gek. Net als het pand waar ook de injectiespuiten van junks moesten worden opgeruimd. Er was geen oppakstok en geen container om ze in te doen. Laten liggen dus want je eigen gezondheid komt er ernstig mee in t gedrang. Je baas moet er voor zorgen dat je dat veilig kan opruimen...  En soms moet je gewoon slim zijn zoals met de koffiekar, of als t kan geen emmer met sop maar de interieurspray in een sprayer en een vochtige doek. Het is en blijft in de schoonmaak gewoon je werk doen maar wel zo dat het je zelf niet geheel sloopt lichamelijk. Ook als je baas dus niet levert wat zou moeten om je werk goed en veilig te doen. En de Arbo inspectie? Tsja zeg eens eerlijk heb jij die wel eens gezien op je schoonmaak adressen? Juist! Zorg dus goed voor jezelf en blijf gezond!


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

petradepooh starstarstarstarstar

De club voor een ieder die professioneel of prive schoonmaakt. Met tips, revieuws, stukjes uit de praktijk nieuwtjes etc