warm weer en je huisschoonhouden 16.7.18

Geplaatst op maandag 16 juli 2018 @ 09:16 , 42 keer bekeken

Ook je huis moet schoon als het buiten zoals vandaag over de 30 graden wordt. Op je werk kan je kiezen voor minder hard lopen, meer drinken en als t lukt je werkadressen niet op het heetste van de dag te plannen. Soms heb je adressen, en ik had ze, waar er een heerlijk koud drankje voor je klaar staat of een ijsje. Maar ja je huis maakt een schoonmaker in de meeste gevallen toch tussen de bedrijven door en als ben je geen schoonmaker dan kan je toch vlot je huis op orde hebben. Vandaar een onderstaande richtlijn. (wie er op wil reageren het forum staat open!)
1. Ga als t even kan zo vroeg mogelijk tot een uur of 9 aan de slag of een half uur na zonsondergang. Als dat niet lukt doe dan zo rustig mogelijk aan en blijf drinken!
2. Pak 2 vuilniszakken, 1 voor papier en 1 voor de rest van t afval. Ga van boven naar beneden alle prullenbakken langs en leeg ze en neem meteen al het rondslingerende afval als een kassabonnetje wat weg kan ook mee. Meteen legen in de juiste kliko.
3. Doe dezelfde route van boven naar beneden of omgekeerd voor alle was. Sorteer het meteen uit en was alleen als je volle trommels hebt. De rest kan je laten staan voor een andere dag en bewaar ze gestorteerd en al in grote shoppers. Je krijgt ze tegenwoordig om de haverklap gratis en ze gaan lang mee en zijn hiervoor ideaal.
4. Strijk en ga alleen met warm water in de weer als het niet anders kan
5. Koop vochtige poetsdoekjes voor sanitair van L.idl. Hiermee kan je alles schoonmaken. Alle gebruikte doekjes kunnen in de vuilnisbak. het slimste is alle kamers op te ruimen elke dag, maar maar één kamer per dag dan echt schoon te maken
6. Keuken, badkamer en wc moeten elke dag maar je kan ook de wc best een dagje overslaan en alleen chloor of een wc reiniger onder de rand spuiten. Vergeet niet de borstelhouder elke dag te legen en om de dag schoon te maken!
7. De badkamer moet je ook met dit weer zo droog mogelijk houden. Ga dus even met de handdoek of trekker over muren of een douche deur!
8. In de keuken is t belangrijk dat je alles meteen schoonmaakt of weg zet en pas vooral op met rauw voedsel! Zet meteen even je koelkast wat hoger (bij 30c buiten is stand 4 geen luxe...)
Er zijn vast nog nmeer tips en heb je die? Die mag je delen in ons forum hoor. Maar met deze kom je een heel eind en kan je lekker genieten van de zon en t mooie weer!


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

petradepooh starstarstarstarstar

De club voor een ieder die professioneel of prive schoonmaakt. Met tips, revieuws, stukjes uit de praktijk nieuwtjes etc