en toen pakte ik het weer op 9.7.18

Geplaatst op maandag 09 juli 2018 @ 09:50 , 45 keer bekeken

In het eerste stukje hier schreef ik hoe ik de eerste schreden op het schoonmaakpad maakte. Na dat onstlag werkte ik veel als vrijiwlliger op scholen in een lesprogramma van een natuur voorlichtingsprogramma en deed ik het huishouden. Ik verloor de vaste oppas door overlijden en bleef thuis. 10 jaar lang. En vermoedelijk had ik het nog wellicht nog wel langer gewild als mijn spaargeld niet zienderogen inteerde. Mijn andere helft vond dat ik zelf alle vaste lasten maar van mijn spaargeld moest betalen ook al betekende dat dat ik geen cent meer op de bank had staan en anders moest ik er maar wat aan doen. Ik verkocht wel eens wat via Marktplaats maar ja met alleen de ziektekosten van heden ten dagen zet dat geen zoden aan de dijk en moeten er nog tientallen euro's bij. Goed weer aan t werk dus. 
Ik paste mijn CV aan met wat ik aan vrijwilligers werk had gedaan die 10 jaar en qua leiding geven en weet ik wat want zo ongemerkt had ik veel op dit vlak gedaan en ik ging solliciteren. Winkelwerk want daarin wilde ik weer terug. Maar ja boven de 40 ben je te oud en kom je eigenlijk niet meer aan t werk tenzij je de jaren er voor ook van baan naar baan bent geschopt. Totaal wanhopig reageerde ik op een oproep van een nieuw uitzendbureau in de stad. Ik mocht mijn CV sturen en dan zou ik op gesprek kunnen komen. Ik had al aangegeven dat ik tijdelijk iets anders dan een winkel niet erg zo vinden maar op den duur toch wel naar een winkel wilde. Dat kon zei men. Nu de vacatures voor winkels moeten er nu nog komen daar en we zijn inmiddels toch al weer en jaar of wat verder dus dat komt daar niet met andere woorden. Maar goed ik werd dus aangenomen en als eerste klus om te zien of ik beviel werd ik naar een sport faciliteit in de stad gestuurd. Dat ging goed en die ochtend hoorde ik dat ik die middag ook ergens beginnen kon voor een paar weken vast in een ander pand dat ik later nog vaak zou zien van binnen, en nog steeds overigens. En daar leerde ik weer in een ritme te komen, een schoonmaakrooster op te zetten, en dat ik 10 jaar daar voor te perfectionitsch was en het bedrijf waardoor ik mijn ontslag destijds indiende ook. Ik leerde dat wellicht het schoonmaakvak toch wel eens iets kon zijn.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

petradepooh starstarstarstarstar

De club voor een ieder die professioneel of prive schoonmaakt. Met tips, revieuws, stukjes uit de praktijk nieuwtjes etc